Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

SFO

SFO indmeldelse:

https://www.hedensted.dk/borger/familie,-boern-og-unge/skole-og-sfo/sfo

 

Praktikbeskrivelse for pædagogstuderende:

Se dokument længere nede.

 

SFO Regnbuen

Praktiske oplysninger

Åbningstider

Dagligdagen

Kl. 5.30

Vi åbner på underetagen i almene SFO-lokaler.

Børnene kan selv medbringe morgenmad. Husk navn på madpakken.

Kl. 07.50Børnene sendes i skole
Kl. 13.50

SFO åbner igen
(mandag åbnes kl. 12.55)

Hver dag tilbydes der en forfriskning – dette kan være frugt, brød grød m.m.

Kl. 17.00SFO lukker
(Fredag lukker SFO kl. 16.00)

Der er fire forskellige pladstyper:

MorgenpladsKl.  5.30 – 8.00, gælder kun på skoledage
Deltidsplads

Kl. 13.50 – 17.00

(fredag kl. 12.55 – 16.00)

Kombineret pladsKl. 05.30 – 17.00
(fredag kl. 12.55 – 16.00)
To-dagsmodul i skoleugerHer kan vælges mellem 2 eftermiddage, 2 morgener eller en af hver.

Lukkedage
Regnbuen er ferielukket i uge 28 og 29 i 2024.

Målsætning
I Regnbuen lægger vi stor vægt på ro, tryghed, faste rammer og faste voksne. Derfor har vi skabt en struktur, hvor børnene kan tilbringe deres fritid i de samme lokaler og med en del af det samme personale, som de kender og er trygge ved fra skoledelen. Det er vores oplevelse, at denne prioritering giver en høj grad af tryghed og ro i hele huset.

Det er vores overbevisning, at den tid børnene tilbringer i SFO, er børnenes fritid og at børnene derfor, inden for nogle faste rammer, i høj grad skal have lov til selv at forvalte den tid, de tilbringer hos os.

Ud over legen, som vi vægter højt, skal der være plads til forskellige aktiviteter, og vi tilstræber, at der dagligt er flere tilbud. Det kan være idræt og boldspil i gymnastiksalen, udendørs leg, forskellige kreative aktiviteter og teknologi. Det skal understreges, at alle aktiviteter er tilbud for de børn, der har lyst til at deltage.

Når en så stor institution som vores skal fungere til daglig, er det vigtigt, at vi trækker i samme retning. Vores hverdag består af mange forskellige aktiviteter, som for en stor dels vedkommende er baseret på frivillig tilmelding. For at denne frivillighed kan fungere, kræver det at børnene udviser ansvarlighed i forhold til resten af børnene, og har man f.eks. tilmeldt sig en aktivitet (tur, Luciaoptræden m.m.), så forventes det, at man deltager.

I det daglige arbejde tager vi afsæt i de tre værdiord, som overordnet set er gældende for hele Løsning Skole og SFO: Respekt, Ansvar og Trivsel.

Børn i vores SFO skal lære at forvalte personlig frihed under ansvar i et fællesskab. Det betyder at børnene skal lære at færdes på hele vores areal, og vide, at vi stoler på, at de ikke misbruger denne tillid, det vil sige at børnene bliver på området, og alle husker at sige goddag og farvel, når de kommer og går.

Både børn og voksne skal respektere hinanden, med de forskelligheder, der naturligt vil være, og behandle hinanden derefter. Alle skal vise respekt ikke kun overfor hinanden, men også overfor andres ting og legetøj, ligesom SFO’ens inventar og materialer skal behandles med respekt.

I alle afdelinger har børn og voksne i fællesskab lavet aftaler for regler og adfærd i forhold til den daglige adfærd og ” Respekt, Ansvar og Trivsel”.

Den voksnes rolle
Børn i SFO-alderen leger meget regellege. For at kunne deltage i en regelleg kræver det, at barnet kan overskue legen, tænke abstrakt og forstå konsekvenserne af egne handlinger. Det har især de mindste børn selvfølgelig svært ved, hvilket betyder, at der kan opstå konflikter i løbet af legen.

Personalets arbejde består derfor meget i at være omkring børnene, når de leger, sådan at vi kan hjælpe dem, hvis konflikterne bliver uoverskuelige.

Forældresamarbejde
Vi tilstræber at snakke med hver enkelt forælder, når de kommer i SFO. Samtidig prioriterer vi tiden sammen med børnene højt, og står derfor jævnligt i situationer, hvor vi må prioritere opgaverne omkring og samværet med børnene frem for forældrene.

Vi påtager os for eksempel gerne at sende børnene til de aftale tidspunkter, men der kan opstå situationer, hvor vi ikke har ressourcer til at hente det pågældende barn, og sende det hjem til den aftalte tid. 

Det samme gør sig gældende for de forældre der ringer til os fra bilen på vej hjem fra arbejde og beder os sende deres barn på P-pladsen om 10 min. Vi vil gerne, men kan ikke love, at vi altid har tid og ressourcer til det.

Kost og sundheds politik
I Regnbuen tilbyder vi hver dag børnene et eftermiddagsmåltid efter skoledagen er slut. Herudover har alle børn med morgenplads mulighed for at spise morgenmad.  Morgenmaden medbringer børnene selv, der tilbydes mælk. Børnenes frokost består af medbragte madpakker. Vi mener, det er forældrenes ansvar, hvilke fødevarer der medbringes til morgenmad og er i madpakkerne. Vi opfordrer dog til grove og grønne madpakker samt til sund og sukkerfattig morgenmad.

Udover at dække børnenes aktuelle behov ser vi måltidet i SFO’en som en oplagt mulighed for, at arbejde pædagogisk med begreber som; god dannelse, etik og god bordskik. Måltiderne skal skabe grobund for et godt socialt samvær og fællesskab.

Vi sikrer at måltiderne giver alle børn, uanset kultur og religion, lige mulighed for at spise et måltid, der kan give energi til eftermiddagens aktiviteter.

Forældre og børn orienteres om kostplanen ved opslag på opslagstavlen. Således kan både børn og forældre følge med i, hvad der serveres i løbet af ugen.

Fremmødekontrol
Vi har fremmøde-kontrol, det betyder, at vi skal sikre os, at de børn forældrene forventer er i SFO'en også er der. Derfor er det meget vigtigt, at vi har nogle klare aftaler om, hvornår jeres barn skal være i SFO'en. Er der afvigelser fra de faste aftaler, ved sygdom, legeaftaler, fridag, andre der henter og lignende er det vigtigt, at vi får besked herom.:
 

Aktiviteter
Udover de daglige aktiviteter, eksempelvis boldhal, kreative aktiviteter og computerspil, har vi henover året nogle faste tilbud, blandt andet:

  • Arrangementer med de andre SFO’er i kommunen
  • Regnbuens fødselsdag (marts)
  • Forældrearrangement i oktober
  • Discoaften
  • Playback
  • Overnatning
  • Bålaktiviteter
  • Boldhal – boldspil – dans – motoriske aktiviteter….
  • Computer-Playstation - Innoteket
  • Videonat (for klubben)
  • Værkstedsaktiviteter
  • Samarbejde med andre klubber
  • Svømning (klubben)

Forældrekaffe
Ved specielle arrangementer byder vi forældrene på kaffe.

Opslagstavlen
Husk at holde øje med opslagstavlen og Aula – her findes nyttig information om ture, ferie m.m.
Vi laver hver uge en aktivitetsplan, hvoraf det fremgår, hvilke aktiviteter m.m. der vil være.
Aktiviteter og ture vil altid være baseret på børnenes ønsker og behov.
Enkelte aktiviteter foregår udenfor SFO/klubbens normale åbningstid.

Personale

Leder     
Mette Kristensen

SFO og Klub
Anna, Kia, Dinka, Christina, Mathias, Linda, Simone, Frederikke, Jesper, Tobias og Mads.

Specialafdelingen
Tine, Søs, Hanne, Lenette, Lotte, Tony, Annette, Jonas og Lara.

 

 

Dokumenter

Praktikbeskrivelse for pædagogstuderende.

Shape Created with Sketch.